Lifetime free cleaning and polishing service.

Free insured shipping in Europe.

Your cart

Your cart is empty

Bekijk deze collecties.

Find Your Ring Size

Royal Coster
Diamonds Size
MM / INCH (Circumference)
48 / 1.89 48 4½ 8
49 / 1.93 49 9
50 / 1.97 50 K 10
51 / 2.01 51 L 11
52 / 2.05 52 6 12
53 / 2.09 53 13
54 / 2.13 54 14
55 / 2.17 55 O 15
56 / 2.20 56 P 16
57 / 2.24 57 8 17
58 / 2.28 58 18
59 / 2.31 59 R 19
60 / 2.36 60 9 S 20

Discover your ring size

Measure an existing ring Measure your finger

Your Enquiry

Your Enquiry

DROP A HINT

Sender

Recipient

‘An Ode to Perfection’ exposition

With the exposition ‘An Ode to Perfection’ Royal Coster Diamonds celebrates the 15th anniversary of the Royal 201.

With over 20.000 loose diamonds, Royal Coster Diamonds has the largest diamond stock in Europe outside of Antwerp. With so many different diamonds the possibilities in creating diamond jewelry are endless. Royal Coster Diamonds also offers their own signature collections, each with their own story, such as the Rainbow Collection, the Luna Collection, the Tennis Collection, My Perfect Match (where you can configure your own jewel) and from November 18 the Royal 201 Signature C collection, which is designed specially for the 15th anniversary of the Royal 201 Diamond.

Royal Coster Diamonds is the only official Fabergé dealer in The Netherlands and offer jewelry from brands such as Chopard, Bigli and Annamaria Cammilli. In their in-house watch boutique they offer Swiss brands such as a.o. Piaget, Longines, TAG Heuer, Hamilton, Rado and Tissot

'An ode to Perfection' exhibition
The exhibition ' An Ode to Perfection' is a tribute to our Royal 201. A signature cut with a perfect balance that provides an unprecedented brilliance. Five artists have been inspired by the story of the Royal 201, and have created a tribute in their own field.

Experience the perfect combination of modern technology, creativity and craftsmanship during this exhibition.

De expositie ‘An Ode to Perfection’ neemt je mee in de wereld van diamant en slijpvorm. Centraal staat de Royal Coster 201: ‘the perfect balance’. Een unieke slijpvorm die 15 jaar geleden ontwikkeld werd door de meesterslijpers van Royal Coster Diamonds. Vijf kunstenaars lieten zich inspireren door het ambacht van diamantslijpen en het verhaal van de Royal 201, hun eerbetoon is te zien en te horen. De expositie sluit af met de lancering van de Signature C Collectie. Een collectie sieraden die op zichzelf een ode is aan de Royal 201 slijpvorm.

De kunstenaars


Katya Gabeli
Violist, DJ en producer
Katya gebruikt haar klassieke achtergrond in DJ sets met elektrische viool improvisatie. Als violiste speelt ze samen met DJs in verschillende subgenres; van House en Techno tot Dubstep. Ze speelde onder andere met Armin van Buuren. Katya schakelt moeiteloos van klassieke muziek naar elektronische muziek en alles daartussen in. Ook de Royal 201 zou nooit tot stand zijn gekomen zonder het samenbrengen van modern en klassiek. Moderne technologie en vierhonderd jaar traditie en vaardigheden komen samen in de Royal 201. Royal Coster Diamonds nodigde Katya om deze reden uit om een ode te brengen.

Ivan Beusink, Yascha Oosterberg en Diederik Creutzburg
Chefkoks bij RIJKS® Restaurant
Drie chefkoks die samenwerken bij RIJKS®; het gerenommeerde restaurant van het Rijksmuseum. Ze gebruiken vaak internationale smaken die de Nederlandse keuken beïnvloeden. Ze zijn geïnspireerd door ingrediënten van Nederlandse bodem. RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd datzelfde jaar opgenomen in de gloednieuwe lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery. Ivan, Yascha en Diederik kijken altijd naar het product, het gaat onder andere om de verrassing, wat er gebeurt als ze met producten gaan werken. Ze werken vanuit techniek en ambacht op het hoogste niveau. Zowel Royal Coster Diamonds als de chefs van het RIJKS® werken aan het Museumplein, weliswaar in een ander ambacht, maar in de uitgangspunten ‘less is more’ en gelaagdheid worden er meer overeenkomsten tussen gastronomie en diamantslijpen gevonden dan er op het eerste oog lijken te zijn.
Loes van Delft
Kunstenaar
De schilderijen van Loes van Delft combineren een onschuldige eigenzinnigheid met een brutale cartoony feel. In de loop der jaren heeft Loes een zeer herkenbaar karakter ontwikkeld dat ze ‘Pjipje’ noemt. Haar schilderijen zijn te zien in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld. Wat haar werk karakteriseert is wat ze zelf ‘Happy Vibes’ noemt. Ze wil kleur en vrolijkheid brengen. De inspiratie voor de Royal 201 was ook ‘joy & happiness’. Zoals de meesterslijpers het destijds verwoordden: ‘when people wear a diamond the impact goes beyond the aesthetics; it sparks happiness and joy, it connects with us in a way that is very special. Inspired by that happiness and joy we decided 15 years ago to apply everything we know to create a cut with a unique balance of sparkle and fire and warmth, honouring this exceptional emotional connection’.
De oudste operationele diamantslijperij ter wereld

Royal Coster Diamonds is de oudste operationele diamantslijperij ter wereld. Een familiebedrijf sinds 1840. Meester-slijper Moses Elias Coster droeg het bedrijf over aan zijn zoon in 1840. Royal Coster Diamonds draagt het Predicaat Koninklijk sinds 2016. Royal Coster Diamonds heeft een van de grootste fysieke diamantvoorraden in Europa. Een gerespecteerde en vertrouwde naam onder diamant experts wereldwijd. In 2013 is het ambacht van diamantbewerker bijgeschreven als beschermd ambacht op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bij Royal Coster Diamonds staat het ambacht van diamantslijpen centraal. Mensen kunnen langskomen voor een gratis rondleiding; Een kijkje achter de schermen. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis, de bezoeker ziet hoe diamanten worden geslepen en ziet bij de goudsmeden hoe diamanten verwerkt worden in sieraden. Daarnaast zijn er nog andere rondleidingen, zoals de Champagne Surprise, de Royal Experience en de Engagement Workshop. In de boutique zijn de verschillende diamanten collecties te zien met een breed aanbod aan diamanten juwelen.


OPENINGSTIJDEN
De expositie is van 18 november tot 6 januari 7 dagen per week tussen 9:00 tot 17:00 gratis te bezoeken.
Next post