Levenslange gratis reinig en polijst service.

Gratis verzekerde verzending in Europa. 

Uw winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

Bekijk deze collecties.

Vindt je ringmaat

Royal Coster Diamonds Maat MM / INCH (Omtrek)
48 / 1.89 48 4½ 8
49 / 1.93 49 9
50 / 1.97 50 K 10
51 / 2.01 51 L 11
52 / 2.05 52 6 12
53 / 2.09 53 13
54 / 2.13 54 14
55 / 2.17 55 O 15
56 / 2.20 56 P 16
57 / 2.24 57 8 17
58 / 2.28 58 18
59 / 2.31 59 R 19
60 / 2.36 60 9 S 20

Ontdek je ringmaat

Ontdek je ringmaat Meet je vinger

Uw aanvraag

Uw aanvraag

DROP A HINT

Sender

Recipient

Eén diamant, vier sterke vrouwen

"Diamonds are forever" is een bekende uitdrukking die de eeuwige waarde van diamanten benadrukt. Maar voor de meesten vertegenwoordigen diamanten meer dan alleen materiaal. Ze dragen verhalen, herinneringen en emoties met zich mee. Anita Olijve, een dame uit Zwitserland met Amsterdamse roots, wilde haar erfstuk graag opnieuw laten slijpen door één van Royal Coster Diamonds’ meesterslijpers; Pauline Willemse.  

Het begon allemaal in januari 2024, toen Anita Olijve Royal Coster Diamonds bezocht. Ze had een specifieke wens: het laten herslijpen van een diamant die in een ring zat die haar moeder ooit van haar vader had gekregen. 

Anita deelt: " Ik kan me mijn moeder niet herinneren zonder die ring. Mijn ouders hadden een banketbakkerij in Amsterdam Zuid. Haar ring ging nooit af, de ring heeft dan ook veel meegemaakt. Waarschijnlijk is het bij de dagelijkse schoonmaakroutine in de zaak beschadigd geraakt.  

Pauline legt uit: "De steen was inderdaad behoorlijk gehavend. De zijkant was zwaar beschadigd en die beschadiging liep door naar het kollet. Dit is het uiterste puntje van de diamant, die je aan de onderkant ziet. Hierdoor was de diamant zijn glans volledig verloren." 

Anita vervolgt: "Ik voelde me meteen thuis bij Royal Coster Diamonds tijdens Breakfast at Coster, een initiatief dat tijdens de pandemie werd georganiseerd. Het was een warm welkom, met vriendelijk en deskundig personeel. Hier hebben we ook een geweldig interessante rondleiding gehad over de wereld van diamanten, met al zijn facetten. Tijdens de rondleiding hoorde ik voor het eerst over Pauline en haar wereldrecord voor het slijpen van de kleinste diamant ooit. Toen mijn moeder in 2022 overleed en ik de ring erfde, wist ik direct dat ik deze door Pauline opnieuw wilde laten slijpen. Het feit dat ze een vrouwelijke slijper is, sprak me enorm aan. Na overleg met Donny Griffioen (verantwoordelijk voor alle diamanten bij Royal Coster) en Danielle Zondervan, heb ik Pauline gevraagd om de diamant te slijpen. Ze was meteen enthousiast en ging snel aan de slag." 

Pauline gaat verder: "Ik heb eerst de diamant opnieuw gesneden en ben toen begonnen met het herslijpen van de steen. Aangezien de platte bovenkant van de diamant, ook bekend als de tafel, nog intact was, kon ik meteen beginnen met het creëren van de rondist." 

Pauline vervolgt: "Het slijpen van de steen kostte me twee werkdagen. Het was een uitdagende klus waarbij mijn vakmanschap tot het uiterste werd getest. Ik moest ervoor zorgen dat de steen zo min mogelijk gewicht verloor terwijl ik toch het maximale uit de diamant haalde. Uiteindelijk is de steen van 52 punten (0,5 karaat) naar 31 punten (0,3 karaat) geslepen. Het was fantastisch om te zien hoe de steen stap voor stap zijn glans terugkreeg." 

Anita concludeert: "Ik heb de steen mee terug naar Zwitserland genomen, waar een vrouwelijke goudsmid samen met mij een nieuwe ring heeft ontworpen. Het resultaat is totaal anders dan de ring van mijn moeder, maar ik weet zeker dat ze het prachtig had gevonden. Het is een steen met een verhaal, en dat er vier sterke vrouwen bij betrokken waren om iets zo moois te creëren, maakt het extra bijzonder." 

Dit verhaal van Anita Olijve en Pauline Willemse laat zien hoe een erfstuk kan worden getransformeerd en vernieuwd, terwijl de waardevolle herinneringen blijven bestaan. Het is een ode aan vakmanschap, waarbij een diamant niet alleen een symbool van schoonheid is, maar ook van verbinding en de verhalen die het met zich meedraagt. 

Wil je nieuw leven geven aan jouw dierbare erfstukken, net zoals Anita en haar diamant? Neem nu contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw diamanten kunnen herslijpen. Laten we samen een nieuw hoofdstuk in jouw verhaal creëren.

Vorige post